WE zijn er weer, en hoe!

Het zijn rare tijden. De maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan raken iedereen en dat heeft een grote impact op ons allemaal en uiteraard ook op muziekverenigingen. Zo viel het leven begin maart ineens stil en het More Music Orkest was gedwongen alle activiteiten op te schorten.

Maar u kent het More Music Orkest, stilzitten kunnen we niet, behalve op het podium en er viel ondertussen genoeg werk te doen en dat konden we, met de nodige beperkingen, ook prima uitvoeren.

 

De Muziekkoepel

Onze trouwe muziekkoepel die we al decennialang gebruiken en in heel Oost Nederland wordt ingezet voor diverse activiteiten was toe aan een ingrijpende renovatie. Gedurende de tijd dat het niet mogelijk was de koepel in te zetten voor culturele bestemmingen hebben we de koepel een grondige opknapbeurt gegeven.  Op 15 mei zijn we begonnen met het verplaatsen van de koepel accessoires naar de boerderij van de familie Meijer aan de Oostermaatsdijk om er vervolgens met 13 vrijwilligers bij toerbeurt stevig tegenaan te gaan met schuurpapier, plamuur en verf.

Foto_1-min.jpg

Zowel de bovenkant als de onderkant van de koepelvloer, weer als nieuw

Vervolgens hebben we de koepel op 19 juni  in een grote schuur van de familie Hoornenborg aan de Okkenbroekerveldweg gezet. Vooral de vloer van de koepel moest grondig onderhanden genomen worden en de vrijwilligers konden daarop hun lusten botvieren met schuurmachines, slijptollen, diverse kilo’s kit en maar liefst 25 liter verf. En … tijdens de pauze van de (uitputtende) werkzaamheden genoten we van de huisvarkens die daar lekker in de blubber bezig waren, zoals varkens behoren te doen!

Foto_2.jpgHuisvarken bij de familie Hoornenborg

Op 25 juli hadden we de missie volbracht en sindsdien staat de koepel weer op stal bij de familie van Oldeniel in Lettele. En we waren precies op tijd klaar want we mochten weer opstarten met datgene waar bij ons alles om draait, samen mooie muziek maken.

 

Herstart Muzikale activiteiten

Gedurende de muzikale “lock-down” repeteerden de leden thuis gewoon door en maandag 17 augustus zaten we eindelijk weer bij elkaar in Kultuurhus De Spil in Lettele met inachtneming van de COVID-19 regels. Minstens 2 meter afstand houden en de dirigent en zangeres gescheiden van het orkest door transparante “spatschermen”. Regelmatig heeft de dirigent opmerkingen over het forse geluidsvolume van de tenor-saxofonist maar afgelopen maandag bleven die achterwege. We zaten zover van elkaar dat we behoorlijk moesten blazen om elkaar te horen. Na de geforceerde pauze van bijna zes maanden begonnen we (uiteraard) met het nummer “Thank you for the Music” en dat voelde echt heel goed.

 

Najaarsconcert 2020

We gaan ons nu voorbereiden op ons traditionele Najaarsconcert.  Mogelijk zal dit concert verplaatst worden van zaterdagavond 7 november 2020 naar zondag 8 november 2020 waarbij de huidige gedachte is om twee optredens te verzorgen gedurende de dag om meer mensen de mogelijkheid te bieden van onze muziek te genieten, Corona-proof uiteraard. Dit concert zal deze keer in Lettele plaatsvinden. We houden u op de hoogte via Facebook en onze website i.v.m. mogelijke aanpassingen qua datum en programma.

 

De “Young-Band”

In april hebben we u laten weten dat er bij het More Music Orkest 12 jeugdleerlingen in opleiding zijn die diverse instrumenten bespelen zoals trompet, gitaar, piano, drums, keyboard en saxofoon. Wij willen deze leerlingen meer betrekken bij het More Music Orkest waarbij het plezier hebben in het samen muziek maken voorop staat. We waren op dat moment  druk bezig met het opzetten van de band en het plannen van de eerste repetitie. Uiteraard gooide ook hier COVID-19 roet in het eten maar binnenkort laten we u weten hoe en wanneer deze activiteit weer gestalte gaat krijgen.

Meer info? Stuur een email:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.