Skip to main content

Dit jaar geen geraniumactie en geen oud-ijzer actie

Dit jaar houdt More Music Orkest geen geraniumactie en ook geen oud-ijzer actie. De reden is dat er dit jaar niet genoeg vrijwilligers bij de vereniging zijn om de acties te organiseren en uit te voeren.
De muziekvereniging zorgt wel weer voor de muzikale omlijsting van de dodenherdenking op 4 mei vanaf 19.30 uur bij het oorlogsmonument in Lettele.

Mensen uit Lettele, Okkenbroek en omgeving waren gewend dat More MUsic Orkest altijd in april en mei langs de deuren kwam om geraniums en andere planten te verkopen en in mei het oud-ijzer inzamelde. We hebben het geld nog steeds hard nodig om de vereniging in stand te houden. Dit jaar hebben we helaas net te weinig vrijwilligers kunnen vinden om te helpen bij de organisatie en de uitvoering. Hopelijk is dit volgend jaar anders en kunnen we weer in Lettele, Okkenbroek en omgeving de "bloemetjes buiten zetten". 

Enthousiast concert leerorkest Basisschool Sancta Maria Lettele

Op maandag 4 maart gaven de leerlingen van het Leerorkest van basisschool Sancta Maria in Lettele een concert om te laten horen wat ze al kunnen.

Vanaf november vorig jaar hebben 50 leerlingen van groep 5, 6 en 7 op school muziekles gehad op een muziekinstrument van hun keuze: gitaar, drums, cello, saxofoon of koperblazen. In 12 lessen leerden ze de beginselen van hun muziekinstrument en samen muziek maken in het ‘leerorkest’. De lessen werden verzorgd door vijf muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland, waarin muziekverenigingen (waaronder More Music Orkest uit Lettele/Okkenbroek) samenwerken.

Bij het concert speelde iedere instrumentengroep een  of meerdere nummers en eigen composities apart. Ze hebben laten horen dat ze na slechts 12 lessen al aardig muziek kunnen maken op hun instrument. Daarnaast werden gezamenlijke nummers gespeeld zoals “als ik toch eens rijk was”, “chocolade” en “alweer te laat op school”, waarbij tussendoor ook nog werd gezongen door de leerlingen. Na afloop kregen de leerlingen een verdiend applaus van de (groot)ouders die massaal waren komen luisteren.

Kinderen en jongeren die na de kennismaking verder willen met  muziek maken, kunnen meespelen in de jeugdband van More Music Orkest in Lettele/Okkenbroek. In de jeugdband van More Music Orkest spelen jongeren van 10 tot 18 jaar, popmuziek, filmmuziek en andere muziekstukken op een eenvoudig niveau, onder leiding van een professionele dirigent.  Repetitie is om de week op maandagavond  van 18.30 uur tot 19.15 uur. Kijk onder "agenda"op deze website voor de data, tijden en locatie. Naast het spelen in de jeugdband, kunnen jeugdleden via de vereniging ook muzieklessen op hun instrument krijgen tegen een gereduceerd tarief. Muziekles vindt plaats in overleg met de betreffende muziekdocent. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

More Music Orkest steunt leerorkest Basisschool Sancta Maria Lettele

Vanaf november hebben de leerlingen van groep 5, 6 en 7 muziekles gehad op een muziekinstrument van hun keuze. De lessen zijn verzorgd door verschillende muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland, waarin muziekverenigingen (waaronder More Music Orkest) uit Salland samenwerken. De kinderen konden kiezen uit een instrument uit de 4 groepen: strijkers, gitaren, koperblazers en slagwerk. In 12 lessen leerden ze de beginselen van samen muziek maken in het ‘leerorkest’.

Op maandag 4 maart van 9.45 uur tot 10.30 uur geven de leerlingen van het Leerorkest Sancta Maria een concert om te laten horen wat ze al kunnen. More Music Orkest ondersteunt dit initiatief en is bij het concert aanwezig. Na afloop kunnen kinderen en ouders ook andere muziekinstrumenten van More Music Orkest bekijken en proberen.

wie wordt toetsenist bij More Music Orkest ?

In verband met het vertrek van de pianiste is het More Music Orkest per direct op zoek naar een pianist(e) of toetsenist(e) die zelfstandig kan spelen van bladmuziek op intermediair niveau.

Het More Music Orkest is een muziekvereniging met op dit ogenblik 11 leden: blazers (baritonsaxofoon, altsaxofoon, hoorn, trompet, bugel), combo (vacature piano, drum, basgitaar) en zang (2 zangeressen en een zanger). 

Op het repertoire staan  pop- en rock-nummers in een bigband-arrangement; zoals Avici (hey Brother), Anouk (good god), Son Mieux (Multicolor), Carol King (Natural woman).

In januari en februari is de wekelijkse repetitie is op maandagavond 19.30 – 21.30 uur in “Ons Centrum”, Oerdijk 141 in Okkenbroek. Vanaf maart is de wekelijkse repetitie in de Spil in Lettele (ook op maandagavond 19.30 – 21.30 uur).

Voor de jeugd is er een Jeugdband met keyboard, drums, basgitaar, gitaar, zang en trompet. Ook bij de Jeugdband is ruimte voor aanvulling. Jeugdleden kunnen via de vereniging muzieklessen op hun instrument krijgen tegen een gereduceerd tarief. De jeugdband repeteert één keer per twee weken op maandagavond van 18 tot 19 uur.

Reacties zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of kom gewoon een keer bij een repetitie kijken en luisteren.

20 december 2023 Kerstmuziek bij Basisschool Lettele

Op woensdag 20 december gaan we de kerstviering van Basisschool Sancta Maria in Lettele opvrolijken met stemmige kerstmuziek. Wie mee wil zingen of gewoon genieten, is van harte welkom; we staan buiten onder het afdak.

Begin ongeveer 18.30 uur, afsluiting ongeveer 19.15 uur.

zondag 5 november 2023 Najaarsconcert

Op zondag 5 november om 15 uur  laat het More Music Orkest weer van zich horen bij hun najaarsconcert in het Dorpshuis “Ons Centrum” aan de Oerdijk 141 in Okkenbroek. Het concert duurt van 15 uur tot ongeveer 16 uur. U kunt binnenlopen vanaf 14.30 uur, de koffie en thee staan dan klaar. Op het programma staan populaire nummers zoals Saturday in the park van Chicago, Nine to Five van Dolly Parton en Hey Brother van Avicii.  Dansen en meezingen is toegestaan.