Skip to main content

Pater Jan Brinkhof concert op zondag 30 juni 2024

Op de vertrouwde plaats, op het terras bij Bras-Koer in Lettele geeft More Music Orkest weer haar traditionele openlucht concert. Dit jaar met nieuwe muzikanten en zangers die zich hebben aangesloten. ook de jeugdband zal weer van zich laten horen. Daarnaast is er een optreden van Music55 uit Colmschate. Alles bij elkaar wordt het een sprankelend concert met muziek voor elke smaak en voorkeur.

Tijdens het concert wordt gecollecteerd voor de ontwikkelingsprojecten van Pater Jan Brinkhof in Lima, Peru. Dankzij de inzet van Pater Jan, die oorspronkelijk uit Lettele afkomstig is, worden gaarkeukens gebouwd en maaltijden verstrekt en diverse andere projecten voor de allerarmsten opgezet.

Het concert op zondag 30 juni in Lettele begint om 11.00 uur en wordt rond 13.00 uur afgesloten met een aantal nummers die door alle muzikanten en zangers gezamenlijk worden uitgevoerd. De bezoekers kunnen ondertussen lekker eten en drinken op het terras van Bras-Koer.

4 mei dodenherdenking in Lettele

Het was zaterdag 4 mei een sfeervolle dodenherdenking bij het monument in Lettele. De circa 150 deelnemers konden luisteren naar mooie toespraken, een spannend verhaal over de redding van de vliegeniers van een neerstortende bommenwerper bij de Schipbeek, een gedicht door een scholier voorgelezen en van de passende muziek van More Music Orkest.
Tussen de voordrachten speelde More Music Orkest het Adagietto uit het concerto d'amore, 3 coupletten van "Abide with me" en het bekende "Wenn ich einmall soll scheiden" uit de Mathhäus Passion. Om klokslag 20 uur klonk het Taptoe signaal van onze trompettist waarna het twee minuten muisstil was. Na het zingen van het Wilhelmus werden bloemen gelegd bij het monument muzikaal begeleid door "Tears in heaven" en "Friends for life" uitgevoerd door More Music Orkest.

Dit jaar geen geraniumactie en geen oud-ijzer actie

Dit jaar houdt More Music Orkest geen geraniumactie en ook geen oud-ijzer actie. De reden is dat er dit jaar niet genoeg vrijwilligers bij de vereniging zijn om de acties te organiseren en uit te voeren.
De muziekvereniging zorgt wel weer voor de muzikale omlijsting van de dodenherdenking op 4 mei vanaf 19.30 uur bij het oorlogsmonument in Lettele.

Mensen uit Lettele, Okkenbroek en omgeving waren gewend dat More MUsic Orkest altijd in april en mei langs de deuren kwam om geraniums en andere planten te verkopen en in mei het oud-ijzer inzamelde. We hebben het geld nog steeds hard nodig om de vereniging in stand te houden. Dit jaar hebben we helaas net te weinig vrijwilligers kunnen vinden om te helpen bij de organisatie en de uitvoering. Hopelijk is dit volgend jaar anders en kunnen we weer in Lettele, Okkenbroek en omgeving de "bloemetjes buiten zetten". 

Enthousiast concert leerorkest Basisschool Sancta Maria Lettele

Op maandag 4 maart gaven de leerlingen van het Leerorkest van basisschool Sancta Maria in Lettele een concert om te laten horen wat ze al kunnen.

Vanaf november vorig jaar hebben 50 leerlingen van groep 5, 6 en 7 op school muziekles gehad op een muziekinstrument van hun keuze: gitaar, drums, cello, saxofoon of koperblazen. In 12 lessen leerden ze de beginselen van hun muziekinstrument en samen muziek maken in het ‘leerorkest’. De lessen werden verzorgd door vijf muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland, waarin muziekverenigingen (waaronder More Music Orkest uit Lettele/Okkenbroek) samenwerken.

Bij het concert speelde iedere instrumentengroep een  of meerdere nummers en eigen composities apart. Ze hebben laten horen dat ze na slechts 12 lessen al aardig muziek kunnen maken op hun instrument. Daarnaast werden gezamenlijke nummers gespeeld zoals “als ik toch eens rijk was”, “chocolade” en “alweer te laat op school”, waarbij tussendoor ook nog werd gezongen door de leerlingen. Na afloop kregen de leerlingen een verdiend applaus van de (groot)ouders die massaal waren komen luisteren.

Kinderen en jongeren die na de kennismaking verder willen met  muziek maken, kunnen meespelen in de jeugdband van More Music Orkest in Lettele/Okkenbroek. In de jeugdband van More Music Orkest spelen jongeren van 10 tot 18 jaar, popmuziek, filmmuziek en andere muziekstukken op een eenvoudig niveau, onder leiding van een professionele dirigent.  Repetitie is om de week op maandagavond  van 18.30 uur tot 19.15 uur. Kijk onder "agenda"op deze website voor de data, tijden en locatie. Naast het spelen in de jeugdband, kunnen jeugdleden via de vereniging ook muzieklessen op hun instrument krijgen tegen een gereduceerd tarief. Muziekles vindt plaats in overleg met de betreffende muziekdocent. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

More Music Orkest steunt leerorkest Basisschool Sancta Maria Lettele

Vanaf november hebben de leerlingen van groep 5, 6 en 7 muziekles gehad op een muziekinstrument van hun keuze. De lessen zijn verzorgd door verschillende muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland, waarin muziekverenigingen (waaronder More Music Orkest) uit Salland samenwerken. De kinderen konden kiezen uit een instrument uit de 4 groepen: strijkers, gitaren, koperblazers en slagwerk. In 12 lessen leerden ze de beginselen van samen muziek maken in het ‘leerorkest’.

Op maandag 4 maart van 9.45 uur tot 10.30 uur geven de leerlingen van het Leerorkest Sancta Maria een concert om te laten horen wat ze al kunnen. More Music Orkest ondersteunt dit initiatief en is bij het concert aanwezig. Na afloop kunnen kinderen en ouders ook andere muziekinstrumenten van More Music Orkest bekijken en proberen.

wie wordt toetsenist bij More Music Orkest ?

In verband met het vertrek van de pianiste is het More Music Orkest per direct op zoek naar een pianist(e) of toetsenist(e) die zelfstandig kan spelen van bladmuziek op intermediair niveau.

Het More Music Orkest is een muziekvereniging met op dit ogenblik 11 leden: blazers (baritonsaxofoon, altsaxofoon, hoorn, trompet, bugel), combo (vacature piano, drum, basgitaar) en zang (2 zangeressen en een zanger). 

Op het repertoire staan  pop- en rock-nummers in een bigband-arrangement; zoals Avici (hey Brother), Anouk (good god), Son Mieux (Multicolor), Carol King (Natural woman).

In januari en februari is de wekelijkse repetitie is op maandagavond 19.30 – 21.30 uur in “Ons Centrum”, Oerdijk 141 in Okkenbroek. Vanaf maart is de wekelijkse repetitie in de Spil in Lettele (ook op maandagavond 19.30 – 21.30 uur).

Voor de jeugd is er een Jeugdband met keyboard, drums, basgitaar, gitaar, zang en trompet. Ook bij de Jeugdband is ruimte voor aanvulling. Jeugdleden kunnen via de vereniging muzieklessen op hun instrument krijgen tegen een gereduceerd tarief. De jeugdband repeteert één keer per twee weken op maandagavond van 18 tot 19 uur.

Reacties zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of kom gewoon een keer bij een repetitie kijken en luisteren.