Meer muziek, fantastische opbrengst voor Pater Jan

 

Een zonovergoten vol terras met daarbij de oude vertrouwde muziekkoepel. Dat was gisteren het toneel voor ons jaarlijks Pater Jan Brinkhof concert. Ditmaal een beetje anders dan anders. Na bijna 39 jaar een fanfare in en voor de dorpen te zijn geweest, zijn we nu veranderd naar een andere muziekvereniging, waarbij vooral samen muziek maken voorop staat.

"We doen dus een jasje uit, of beter, we hebben ons uniform uitgedaan. Daarmee leggen we het oude beeld wat U van de muziekvereniging heeft af om er een nieuw beeld op te plakken.", zei onze voorzitter Duco. Daarmee was de toon gezet voor onze nieuwe koers. Een nieuwe naam, met een nieuw logo en een nieuwe website, maakt nog duidelijker wie wij willen zijn: Het MoreMusicOrkest. Daarbij  hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt om iets anders te laten horen en zien. Het resultaat kon U meebeleven, namelijk lichte popmuziek met ook zang en andere instrumenten zoals gitaren en piano: meer muziek. Daarnaast hebben ook mooi bewerkte klassieke muziek van Händel laten horen.

Een greep uit het programma:

  • Music a la Carte
  • Marco Borsato on stage
  • Handelian song
  • Good god - Anouk (met zang)
  • Tangled up - Caro Emerald (met zang)
  • Nothing really matters - Mr. Probz (met zang)
  • Sledge hammer - Peter Gabriel (met zang)
  • The cream of Clapton

 

Naast onze eigen muzikanten, hebben ook de leerorkesten van de basisscholen in Lettele en Okkenbroek laten horen en zien wat zij in de afgelopen maanden geleerd hebben. Zo'n 30 kinderen hebben laten horen wat zij op de instrumenten kunnen spelen en zongen er ook bij. De muziekvereniging had het Muziek Netwerk Salland gevraagd om dit te begeleiden. Het klonk ontzettend goed en we hopen dat de kinderen enthousiast gaan worden om ook een instrument te komen bespelen bij het MoreMusicOrkest: meer jeugd.

 

Natuurlijk hebben we net als andere jaren de 'stille' collecte gehouden voor Pater Jan Brinkhof. Hij werkt al jaren in de krottenwijken van Lima in Peru. Hij werkt daar voornamelijk aan gaarkeukens, zodat iedereen een goede maaltijd kan krijgen. Daarnaast worden er allerlei voorzieningen getroffen zodat ook de allerarmsten een dak boven hun hoofd hebben en daar een goed leven kunnen hebben. Martin is dit jaar met de koffiepot rond gegaan en we hebben dit jaar het fantastische bedrag van maar liefst € 1.200,- opgehaald! Dit bedrag gaat één op één naar de rekening van Pater Jan waar hij over kan beschikken, zonder dat er ergens iets aan de strijkstok blijft hangen. Alle gulle gevers hartelijk dank daar voor!

 

Meer info? Stuur een email:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.